nieuws
Nieuw bestuur Bulldogclub Nederland !!
Wij kunnen u mededelen dat de BCN een nieuw bestuur heeft.
Na een roerig en onzekere tijd of de BCN nog wel kon voortbestaan hebben er zich nieuwe bestuursleden aangemeld.
Dit bestuur zal uiteraard gekozen moeten worden op een ALV.
Zodra er een datum voor deze ALV bekend is zullen wij dit uiteraard vermelden op onze website en Facebook pagina.
Voorgenomen bestuur:
- Voorzitter : Trudy Minnaard
- 1e secretaris : Marieke van Os
- 2e secretaris/ pupbemiddeling : Jet Meere
- Penningmeester/ledenadministratie : Alie Flasza
- Kynologische zaken : Bianca Hesselmann
- Evenementen: Marco Halvé , Joyce Flasza en Arno Janssen.
vlnr Marieke van Os - marco halvé - trudy minnaard - jet meere - alie flasza
Wij verwachten dat we met dit bestuur weer een frisse doorstart kunnen maken met de BCN.
Hopelijk kunnen wij het vertrouwen terug winnen bij onze leden.
Bedankt voor jullie geduld.
Zsm meer over de frisse en vernieuwde opzet van Bulldogclub Nederland.
Bestuur BCN
even voorstellen ....
BULLDOG CLUB NEDERLAND IS ZEER BLIJ MET onze nieuwe hoofdsponsor "carocroc" eN HOPEN DAN OOK OP EEN LANGDURIGE SAMENWERKING !
TIJDENS DE CLUBMATCH HEEFT U AL KENNIS KUNNEN MAKEN MET enkele MEDEWERKERS VAN CARoCROC MAAR, WE WILLEN DE LEDEN DIE NIET AANWEZIG KONDEN ZIJN OP DE CLUBMATCH EEN KORTE INTRODUCTIE NIET ONTHOUDEN:
CAROCROC IS DE TROTSE HOOFDSPONSOR VAN BULLDOG CLUB NEDERLAND. DE HONDENVOEDING VAN CAROCROC STAAT SYNONIEM VOOR OER HOLLANDS, ZONDER POESPAS, OFWEL GEWOON GOED.
DIT UIT ZICH IN EEN COMPLEET EN COMPACT ASSORTIMENT. WANT NET ALS JIJ STELLEN WIJ OOK HOGE EISEN AAN DE VOEDING VOOR JE HOND. UITERAARD IS ALLEEN HET BESTE VOER GOED GENOEG. EN DAT WETEN WIJ OOK, AL SINDS 1932.
WELKE VOEDING HET MEEST GESCHIKT IS, HANGT AF VAN DE GROOTTE, LEEFTIJD, ACTIVITEIT EN GEZONDHEID VAN JE HOND. VOOR ELKE SPECIFIEKE BEHOEFTE BIEDT CAROCROC DE JUISTE VOEDING. VOOR EEN LANG EN GEZOND LEVEN!
CAROCROC IS GEMAAKT van HOOGWAARDIGE NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN, TOEGEVOEGDE VITAMINEN EN MINERALEN EN GEMAAKT ZONDER TOEVOEGING VAN KUNSTMATIGE GEUR-, KLEUR-, EN SMAAKSTOFFEN EN ZONDER KUNSTMATIGE CONSERVERINGSMIDDELEN.
CAROCROC IS EEN PRODUCT VAN VOBRA SPECIAL PETFOODS BV
VOOR MEER INFORMATIE:
TELEFOON: (+31) 413 229 443
FAX: (+31) 413 229 963
CLUBWINNAAR BCN KAMPIOENSSCHAPSCLUBMATCH 21 SEPTEMBER 2014

rasspecifieke instructies
In 2011 is de lijst met “Ras Specifieke Instructies” geïntroduceerd. Naast algemene aandachtspunten die binnen alles rassen kunnen voorkomen worden voor rassen, waarbij dit noodzakelijk is gebleken, specifieke aandachtspunten per ras beschreven.
Voor de rassen die zijn opgenomen in deze lijst is destijds een algemeen formulier voor al deze rassen opgesteld. Het doel van deze formulieren is om de aandachtspunten binnen deze rassen, die door keurmeesters kunnen worden geconstateerd, te inventariseren en te monitoren. Inmiddels wordt er al enige tijd met deze formulieren gewerkt en is gebleken dat het niet altijd de gewenste gegevens oplevert. Helaas hebben we ook moeten constateren dat het formulier vaak niet volledig wordt ingevuld of niet correct. Om die redenen is er besloten om een nieuw RSI formulier te ontwerpen.
Voor ieder ras opgenomen in de “Ras Specifieke Instructies” is er nu een apart formulier waarop de specifieke aandachtspunten volgens deze instructies al zijn aangegeven. Op deze manier is het niet alleen makkelijker om het formulier in te vullen maar zijn de aandachtspunten ook beter te inventariseren. Het invullen van het formulier voor deze rassen blijft natuurlijk verplicht!
Daarnaast is er ÉÉn algemeen formulier voor alle overige rassen. Een keurmeester kan dit formulier invullen als er opgemerkt wordt dat er bepaalde aandachtspunten voorkomen binnen een bepaald ras, die vermeldt moeten worden. Het invullen van deze formulieren is niet verplicht, maar indien er aandachtspunten worden geconstateerd is het natuurlijk in het belang van het ras om deze punten te benoemen!
De formulieren zijn terug te vinden via Raad van Beheer / regelgeving klik hier als PDF in het Nederlands en via klik hier in het Engels
Om het voor de organiserende verenigingen eenvoudiger te maken de formulier digitaal te koppelen aan hun database hebben wij in de rassenlijst aangegeven of een bepaald ras een aandacht ras is of niet. U vindt hier een formuliernummer dat correspondeert met het formuliernummer van het aandacht ras. Voor het maken van samenvoegbestanden hebben wij voor de organiserende verenigingen de formulieren ook nog een keer in Word op de website geplaatst.
Met vriendelijke groet,
Rony Doedijns (kynologisch directeur)
De eerste fokgeschiktheidskeuring van de Engels Bulldog zal plaatsvinden op 15 maart in sportcentrum Beusichem.
Voorafgaand aan de keuring zal er een informatiebijeenkomst plaatsvinden, waar verschillende sprekers uitleg zullen geven over de totstandkoming van het convenant.
- Programma -
12.00 - 12.30 Pauze
Voor het ochtendprogramma kunt u zich inschrijven door een e-mail te sturen naar bulldog@raadvanbeheer.nl
Wilt u uw hond inschrijven voor de fokgeschiktheidskeuring klik dan hier
Klik voor een nadere uitleg van het convenant
Goed nieuws voor pupkopers en rashondenfokkers
Verplichte DNA-afname en –afstammingscontrole rashondenpups vanaf 1 juni 2014
Op de algemene vergadering van de Raad van Beheer in november 2013 is het voorstel voor verplichte DNA-afname en -afstammingscontrole
voor alle rashondenpups aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2014 bij alle rashondenpups DNA-afstammingscontrole verplicht is bij het
aanvragen van stambomen.
Aan de verplichting is tevens de opslag van het DNA in een DNA-bank voor mogelijke toekomstige gezondheidsonderzoeken gekoppeld.
De Raad van Beheer ziet in dit besluit de bevestiging dat de kynologie de verantwoordelijkheid neemt voor de verbetering van de gezondheid
en het welzijn van de rashonden in Nederland.
De ingangsdatum van de verplichte DNA-afname en - afstammingscontrole is 1 juni 2014. Dit betekent dat bij alle dekaangiften op of na 1 juni 2014
de verplichting geldt. Een groot deel van de procedure is al in grote lijnen bekend. De details van de procedure voor afname en opslag van het materiaal
wordt de komende periode verder uitgewerkt. Dit gebeurt in overleg met de werkgroep ‘Fokkerij en Gezondheid’ waarin vertegenwoordigers van
de rasgroepen zitten.
Bij veel fokkers en ook pupkopers roept de verplichting vragen op. De meest voorkomende vragen en antwoorden staan vermeld op de website van de Raad van Beheer.
Voor meer informatie ga naar www.raadvanbeheer.nl/dnacontrole
